19 Ekim 2015 Pazartesi

Tuba AVCI "Hayvanları korumak" Adlı Makale Çalışması

HAYVANLARI  KORUMAK



Canlılar dünyasının büyük bir bölümünü hayvanlar oluşturur. Hayvanlar, insanların en büyük yardımcısıdır. Bizler, hayvanların etinden, sütünden, yumurtasından, derisinden yararlanırız.
Hayvanların beslenmemize, sağlıklı büyümemize katkıları olduğu gibi, hastalandığımızda iyileşmemize de katkıları vardır. Tedavide kullanılan bazı serumlar hayvanlardan elde edilir. Ayrıca tıpla ilgili bazı deneyler hayvanlar üzerinde denendikten sonra insanlara uygulanır. Hayvanların yararları bunlarla bitmez. Kedi, köpek, balık gibi hayvanlar hayatımızı renklendirir ve bize neşe verirler.Ülkemizde de Hayvanları Koruma Dernekleri vardır. Bu derneklerin ilki 1924 yılında kurulmuştur. Bu derneklerin amacı, hayvanları korumak, hayvan sevgisini yaygınlaştırmak ve nesli tükenmekte olan hayvanları koruma altına almaktır.



Unutmayalım; hayvan sevmek aslında doğayı sevmek demektir. Doğa sevgisi de yeşili ve hayvanları sevmekle başlar. Hayvan sevgisi olmayanın, başka sevgileri taşıması da pek olası değildir! Yani hayvan sevmeyen, insanları da kolay sevemez! Oysa toplumun sevgiye o kadar çok ihtiyacı var ki son günlerde! 


About the Author

tubaavci

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Yorum Gönder

 
ARZDER YAZARLIK ATÖLYESİ © 2015 - Designed by Templateism.com