12 Ekim 2015 Pazartesi

2. DERS İYİLİK ECE BULUT ÇALIŞMASI

İYİLİK

   Ne güzel şeydir iyilik. Yaptığın zaman karşılığını bulursun. Ama bazenleri iyilik yaptığınız kişiler karşılığını bulamazsınız. Üzülme o kişi iyiliğinizi er geç ödeyecektir ancak sen hiçbir zaman iyiliğinin karşılığını bekleme. Yoksa iyilik yapsan bile mutlu olamazsın.



 Her gün iyilik yapmaya çalış. Göreceksin ki etrafındakiler seni daha çok sevecektir. Mesela her gün önünden geçtiğin bir barınakta hayvanları ziyarete gidebilirsin ya da okula giderken geçtiğin o caddedeki yaya geçidindeki her gün gördüğün o teyzeye karşıya geçmekte yardım edebilirsin.






 Hiç iyilik defteri tuttun mu? Ben tuttum. İçine her gün yaptığım iyilikleri yazdım. 1 yıl içerisinde defterim doldu, taştı. Her gün yaptığım onlarca iyilikler harf harf defterimde duruyor.




 Biliyor musun iyilik insanları birbirine bağlayan halatlar gibidir. Eğer o haladı her gün kalınlaştırırsan o halat hiçbir zaman kopmaz. O yüzden o haladı her zaman kalınlaştırmalıyız. Bunun reçeteside gün en az 10 vakit iyilik yapmaktır.


 ECE BULUT

About the Author

Ece

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Yorum Gönder

 
ARZDER YAZARLIK ATÖLYESİ © 2015 - Designed by Templateism.com