1 Kasım 2015 Pazar

Tuba AVCI "Dürüstlük" ile ilgili komposizyon



                                     DÜRÜSTLÜK


Dünyada her insanda olması gereken önemli davranışlardan biri de dürüstlüktür. Dürüstlük bir insanın küçük yaşta kavrayabileceği bir eylem olduğundan dolayı bir insana öğrenme yaşına geldiğinde dürüstlüğün önemi anlatılmalıdır.
Dürüst olmak demek bir konu hakkındaki gerçekleri karşımızdaki kişi ya da kişilere doğru ve eksiksiz olarak söylemek demektir. Dürüst olmak günümüzün en erdemli davranışlardan biridir. Hiç kimse dürüstlüğün gereği ve önemini inkar edemez. Ancak bu eylemi en güzel haliyle yerine getiren insanların sayısı oldukça azdır. Dürüst olmak sadece olanı söylemek değil, en doğru ve eksiksiz biçimde iletmeye çalışmak anlamındadır. Dürüst olan insan dürüst olmanın huzur ve rahatlığı içindedir. Dürüstlükten uzak bir insan her zaman yaptığı hatanın verdiği düşünce halinden kendini alamaz ve içi rahat etmez.
Dürüstlük, kimi zaman insanlığa büyük faydalar sağlayabilir. Adaleti dürüstlük ile sağlarız. Bu kadar önemli bir davranışın önemini kavramalı ve topluma faydalarını unutmamalıyız.

About the Author

tubaavci

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Yorum Gönder

 
ARZDER YAZARLIK ATÖLYESİ © 2015 - Designed by Templateism.com